Wybierz galerię
- Ciechanów
- Ciechomice
- Jabłonowo
- Konstancin
- Łosice
- Mordy
- Natolin
- Okuniew
- Płock Hotel Płock
- Przeździatka
- Puczyce
- Radom Saski
- Radzików
- Radzymin
- Sarnaki new!
- Sierpc
- Tarczyn - Dobrowolskiego 21
- Tarczyn - Thime
- Warka
- Warszawa Bierhalle
- Warszawa BrowArmia
- Warszawa E. Reych
- Warszawa Haberbusch
- Warszawa Jung Seweryn
- Warszawa Kijok
- Warszawa Korona
- Warszawa Machlejd
- Warszawa Polonia
- Warszawa Soma
Przełom XIX / XX w. - Karol Haberbusch; źródło: Cyfrowe Archiwum Woli.
Rok 1900 - browar Haberbusch i Schiele, stacja pomp; źródło: Allgemeine Brauer und Hopfen Zeitung, nr 69, 1900.
Rok 1900 - browar Haberbusch i Schiele, chłodziarka typu Linde; źródło: Allgemeine Brauer und Hopfen Zeitung, nr 69, 1900.
Rok 1900 - browar Haberbusch i Schiele, chłodziarka typu Linde; źródło: Allgemeine Brauer und Hopfen Zeitung, nr 69, 1900.
Rok 1900 - browar Haberbusch i Schiele, stacja oczyszczania wody; źródło: Allgemeine Brauer und Hopfen Zeitung, nr 69, 1900.
Rok 1900 - browar Haberbusch i Schiele, propagator drożdzy; źródło: Allgemeine Brauer und Hopfen Zeitung, nr 69, 1900.
Rok 1900 - browar Haberbusch i Schiele, fermentacja podciśnieniowa; źródło: Allgemeine Brauer und Hopfen Zeitung, nr 69, 1900.
Rok 1900 - browar Haberbusch i Schiele, warzelnia; źródło: Allgemeine Brauer und Hopfen Zeitung, nr 69, 1900.
Rok 1900 - browar Haberbusch i Schiele, chłodzenie brzeczki; źródło: Allgemeine Brauer und Hopfen Zeitung, nr 69, 1900.
Rok 1900 - browar Haberbusch i Schiele, chłodnica ociekowa; źródło: Allgemeine Brauer und Hopfen Zeitung, nr 69, 1900.
Rok 1900 - dziedziniec browaru Haberbusch i Schiele; źródło: Allgemeine Brauer und Hopfen Zeitung, nr 69, 1900.
Początek XX w. - skład Tow. Akc. Haberbusch i Schiele w Radomiu w Domu Gąski przy Rynku 4, źródło: zbiory własne
Rok 1902 - ogólny widok browaru; źródło: Widoki Browaru Parowego Towarzystwa Akcyjnego Haberbusch & Schiele w Warszawie, Warszawa 1902.
Rok 1902 - sala z maszynami parowymi; źródło: Widoki Browaru Parowego Towarzystwa Akcyjnego Haberbusch & Schiele w Warszawie, Warszawa 1902.
Rok 1902 - kotłownia z kotłami parowymi; źródło: Widoki Browaru Parowego Towarzystwa Akcyjnego Haberbusch & Schiele w Warszawie, Warszawa 1902.
Rok 1902 - skraplacze amoniaku do sztucznego chłodzenia; źródło: Widoki Browaru Parowego Towarzystwa Akcyjnego Haberbusch & Schiele w Warszawie, Warszawa 1902.
Rok 1902 - warzelnia; źródło: Widoki Browaru Parowego Towarzystwa Akcyjnego Haberbusch & Schiele w Warszawie, Warszawa 1902.
Rok 1902 - młyn z maszynami do czyszczenia słodu; źródło: Widoki Browaru Parowego Towarzystwa Akcyjnego Haberbusch & Schiele w Warszawie, Warszawa 1902.
Rok 1902 - słodownia i kadzie zalewne; źródło: Widoki Browaru Parowego Towarzystwa Akcyjnego Haberbusch & Schiele w Warszawie, Warszawa 1902.
Rok 1902 - fermentownia; źródło: Widoki Browaru Parowego Towarzystwa Akcyjnego Haberbusch & Schiele w Warszawie, Warszawa 1902.
Rok 1902 - fermentacja studzona sztucznie; źródło: Widoki Browaru Parowego Towarzystwa Akcyjnego Haberbusch & Schiele w Warszawie, Warszawa 1902.
Rok 1902 - sala z aparatami do studzenia piwa; źródło: Widoki Browaru Parowego Towarzystwa Akcyjnego Haberbusch & Schiele w Warszawie, Warszawa 1902.
Rok 1902 - smolarnia beczek; źródło: Widoki Browaru Parowego Towarzystwa Akcyjnego Haberbusch & Schiele w Warszawie, Warszawa 1902.
Rok 1902 - filtracja i rozlew piwa do antałków; źródło: Widoki Browaru Parowego Towarzystwa Akcyjnego Haberbusch & Schiele w Warszawie, Warszawa 1902.