• Przełom XIX / XX w. - Karol Haberbusch; źródło: Cyfrowe Archiwum Woli.

    Przełom XIX / XX w. - Karol Haberbusch; źródło: Cyfrowe Archiwum Woli.

  • Rok 1900 - browar Haberbusch i Schiele, stacja pomp; źródło: Allgemeine Brauer und Hopfen Zeitung, nr 69, 1900.

    Rok 1900 - browar Haberbusch i Schiele, stacja pomp; źródło: Allgemeine Brauer und Hopfen Zeitung, nr 69, 1900.

  • Rok 1900 - browar Haberbusch i Schiele, chłodziarka typu Linde; źródło: Allgemeine Brauer und Hopfen Zeitung, nr 69, 1900.

    Rok 1900 - browar Haberbusch i Schiele, chłodziarka typu Linde; źródło: Allgemeine Brauer und Hopfen Zeitung, nr 69, 1900.

  • Rok 1900 - browar Haberbusch i Schiele, chłodziarka typu Linde; źródło: Allgemeine Brauer und Hopfen Zeitung, nr 69, 1900.

    Rok 1900 - browar Haberbusch i Schiele, chłodziarka typu Linde; źródło: Allgemeine Brauer und Hopfen Zeitung, nr 69, 1900.

  • Rok 1900 - browar Haberbusch i Schiele, stacja oczyszczania wody; źródło: Allgemeine Brauer und Hopfen Zeitung, nr 69, 1900.

    Rok 1900 - browar Haberbusch i Schiele, stacja oczyszczania wody; źródło: Allgemeine Brauer und Hopfen Zeitung, nr 69, 1900.

  • Rok 1900 - browar Haberbusch i Schiele, propagator drożdzy; źródło: Allgemeine Brauer und Hopfen Zeitung, nr 69, 1900.

    Rok 1900 - browar Haberbusch i Schiele, propagator drożdzy; źródło: Allgemeine Brauer und Hopfen Zeitung, nr 69, 1900.

  • Rok 1900 - browar Haberbusch i Schiele, fermentacja podciśnieniowa; źródło: Allgemeine Brauer und Hopfen Zeitung, nr 69, 1900.

    Rok 1900 - browar Haberbusch i Schiele, fermentacja podciśnieniowa; źródło: Allgemeine Brauer und Hopfen Zeitung, nr 69, 1900.

  • Rok 1900 - browar Haberbusch i Schiele, warzelnia; źródło: Allgemeine Brauer und Hopfen Zeitung, nr 69, 1900.

    Rok 1900 - browar Haberbusch i Schiele, warzelnia; źródło: Allgemeine Brauer und Hopfen Zeitung, nr 69, 1900.

  • Rok 1900 - browar Haberbusch i Schiele, chłodzenie brzeczki; źródło: Allgemeine Brauer und Hopfen Zeitung, nr 69, 1900.

    Rok 1900 - browar Haberbusch i Schiele, chłodzenie brzeczki; źródło: Allgemeine Brauer und Hopfen Zeitung, nr 69, 1900.

  • Rok 1900 - browar Haberbusch i Schiele, chłodnica ociekowa; źródło: Allgemeine Brauer und Hopfen Zeitung, nr 69, 1900.

    Rok 1900 - browar Haberbusch i Schiele, chłodnica ociekowa; źródło: Allgemeine Brauer und Hopfen Zeitung, nr 69, 1900.

  • Rok 1900 - dziedziniec browaru Haberbusch i Schiele; źródło: Allgemeine Brauer und Hopfen Zeitung, nr 69, 1900.

    Rok 1900 - dziedziniec browaru Haberbusch i Schiele; źródło: Allgemeine Brauer und Hopfen Zeitung, nr 69, 1900.

  • Początek XX w. - skład Tow. Akc. Haberbusch i Schiele w Radomiu w Domu Gąski przy Rynku 4, źródło: zbiory własne

    Początek XX w. - skład Tow. Akc. Haberbusch i Schiele w Radomiu w Domu Gąski przy Rynku 4, źródło: zbiory własne

  • Rok 1902 - ogólny widok browaru; źródło: Widoki Browaru Parowego Towarzystwa Akcyjnego Haberbusch & Schiele w Warszawie, Warszawa 1902.

    Rok 1902 - ogólny widok browaru; źródło: Widoki Browaru Parowego Towarzystwa Akcyjnego Haberbusch & Schiele w Warszawie, Warszawa 1902.

  • Rok 1902 - sala z maszynami parowymi; źródło: Widoki Browaru Parowego Towarzystwa Akcyjnego Haberbusch & Schiele w Warszawie, Warszawa 1902.

    Rok 1902 - sala z maszynami parowymi; źródło: Widoki Browaru Parowego Towarzystwa Akcyjnego Haberbusch & Schiele w Warszawie, Warszawa 1902.

  • Rok 1902 - kotłownia z kotłami parowymi; źródło: Widoki Browaru Parowego Towarzystwa Akcyjnego Haberbusch & Schiele w Warszawie, Warszawa 1902.

    Rok 1902 - kotłownia z kotłami parowymi; źródło: Widoki Browaru Parowego Towarzystwa Akcyjnego Haberbusch & Schiele w Warszawie, Warszawa 1902.

  • Rok 1902 - skraplacze amoniaku do sztucznego chłodzenia; źródło: Widoki Browaru Parowego Towarzystwa Akcyjnego Haberbusch & Schiele w Warszawie, Warszawa 1902.

    Rok 1902 - skraplacze amoniaku do sztucznego chłodzenia; źródło: Widoki Browaru Parowego Towarzystwa Akcyjnego Haberbusch & Schiele w Warszawie, Warszawa 1902.

  • Rok 1902 - warzelnia; źródło: Widoki Browaru Parowego Towarzystwa Akcyjnego Haberbusch & Schiele w Warszawie, Warszawa 1902.

    Rok 1902 - warzelnia; źródło: Widoki Browaru Parowego Towarzystwa Akcyjnego Haberbusch & Schiele w Warszawie, Warszawa 1902.

  • Rok 1902 - młyn z maszynami do czyszczenia słodu; źródło: Widoki Browaru Parowego Towarzystwa Akcyjnego Haberbusch & Schiele w Warszawie, Warszawa 1902.

    Rok 1902 - młyn z maszynami do czyszczenia słodu; źródło: Widoki Browaru Parowego Towarzystwa Akcyjnego Haberbusch & Schiele w Warszawie, Warszawa 1902.

  • Rok 1902 - słodownia i kadzie zalewne; źródło: Widoki Browaru Parowego Towarzystwa Akcyjnego Haberbusch & Schiele w Warszawie, Warszawa 1902.

    Rok 1902 - słodownia i kadzie zalewne; źródło: Widoki Browaru Parowego Towarzystwa Akcyjnego Haberbusch & Schiele w Warszawie, Warszawa 1902.

  • Rok 1902 - fermentownia; źródło: Widoki Browaru Parowego Towarzystwa Akcyjnego Haberbusch & Schiele w Warszawie, Warszawa 1902.

    Rok 1902 - fermentownia; źródło: Widoki Browaru Parowego Towarzystwa Akcyjnego Haberbusch & Schiele w Warszawie, Warszawa 1902.

  • Rok 1902 - fermentacja studzona sztucznie; źródło: Widoki Browaru Parowego Towarzystwa Akcyjnego Haberbusch & Schiele w Warszawie, Warszawa 1902.

    Rok 1902 - fermentacja studzona sztucznie; źródło: Widoki Browaru Parowego Towarzystwa Akcyjnego Haberbusch & Schiele w Warszawie, Warszawa 1902.

  • Rok 1902 - sala z aparatami do studzenia piwa; źródło: Widoki Browaru Parowego Towarzystwa Akcyjnego Haberbusch & Schiele w Warszawie, Warszawa 1902.

    Rok 1902 - sala z aparatami do studzenia piwa; źródło: Widoki Browaru Parowego Towarzystwa Akcyjnego Haberbusch & Schiele w Warszawie, Warszawa 1902.

  • Rok 1902 - smolarnia beczek; źródło: Widoki Browaru Parowego Towarzystwa Akcyjnego Haberbusch & Schiele w Warszawie, Warszawa 1902.

    Rok 1902 - smolarnia beczek; źródło: Widoki Browaru Parowego Towarzystwa Akcyjnego Haberbusch & Schiele w Warszawie, Warszawa 1902.

  • Rok 1902 - filtracja i rozlew piwa do antałków; źródło: Widoki Browaru Parowego Towarzystwa Akcyjnego Haberbusch & Schiele w Warszawie, Warszawa 1902.

    Rok 1902 - filtracja i rozlew piwa do antałków; źródło: Widoki Browaru Parowego Towarzystwa Akcyjnego Haberbusch & Schiele w Warszawie, Warszawa 1902.